Miso je jedna z mojich najobľúbenejších polievok a už dlho som ju chcela urobiť i doma. Keď som dostala nedávno do daru bio miso vegan bujón, nebolo o čom. Bujón síce asi nie je výživovo tak super ako pasta, ale na svoj účel poslúžil skvele. Polievka výborne zahreje a nasýti a navyše ju máte raz dva hotovú, takže pre večne bizy ľudí je tou správnou voľbou.
Priznám sa, pred varením tejto polievky som si príliš nezisťovala, čo všetko by malo do nej po správnosti ísť, takže ak sa vám nezdá, že je tam mrkva, kľudne ju vynechajte. Ja som ju však chcela urobiť hustejšiu, pretože keď som si dala miso polievku niekde vonku, bola veľakrát taká nijaká, vodová, žbrndová a osobne mám pri jedení polievok radšej, keď nemám pocit, že len jem slanú vodu. Takže poďme na to.
Čo budete potrebovať:
- bio miso bujón (zoženiete v zdravých obchodoch/na nete) alebo miso pastu
- tofu (ja som dala bazalkové Alfabio)
- jarnú cibuľku
- zázvor
- mrkva
- ryžové sklenené rezance
- sezam
- čierne korenie, chilli, koriander, soľ (podľa potreby)
Ako na to:
1. Na oleji si opražte nakrájanú mrkvu, pár na drobno nakrájaných plátkov zázvoru, jarnú cibuľku (využite ju celú, aj so zelenými listami).
2. Zalejte miso vývarom a duste do zmäknutia zeleniny, ale nie do úplnej mäkkosti.
3. Následne vložte ryžové rezance, ktoré stačí variť len zhruba 4 minúty, aby boli tak akurát.
4. Potom vhoďte na kocky nakrájané tofu a sezamové semiačka.
5. Ak sa vám zdá polievka málo slaná, korenistá či štipľavá, pohrajte sa s tým a dochuťte podľa seba.
A máme hotovo, dobrú chuť!
Doba prípravy: cca 20 minút (sory, nie som 15-minútový kuchár)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára