Tento víkend som bola trochu chorľavá a čo je lepšie na vypálenie červa, než korenistá indická kuchyňa. Keďže to chcelo vitamíny, voľba padla na veľa zeleniny. (that rhymes!) Tentokrát som si vymyslela zaobaliť ju do cícerovej kaše, a to všetko pekne ochutiť indickým korením. Zdravé, ľahké a dobré! Tu je recept.
Akú zeleninu použijete, je v podstate na vás. Nabehla som do obchodu a brala, na čo som mala chuť. Jediné, čo je pevné, je cícer, ktorý som ja použila konzervovaný (pre úsporu času - keďže som sa rozhodla variť spontánne, celú noc pred som ho surový namáčať nemohla). Z tejto strukoviny robím najviac hummus, no rozhodne si zaslúži dostať miesto aj v iných receptoch.
Čo budete potrebovať:
- zeleninu podľa vlastného výberu - ja som použila brokolicu, zemiaky, paradajky, baklažán
- cícer v konzerve
- trochu rastlinného mlieka (nemusí byť)
- rímsky kmín, kurkumu, mletý koriander, asafoetidu, chilli, garam masalu
- čierne korenie, soľ
- citrón
Ako na to:
1. Na oleji chvíľu opražte práškové korenie a chilli (okrem garam masaly).
2. Pridajte na kocky nakrájané zemiaky, chvíľku ich popražte s korením, neskôr pridajte brokolicu, orestujte, podlejte trochou vody a poduste.
3. Po asi desiatich minútach pridajte nakrájaný balkažán, podlejte ešte vodou a opäť duste.
4. Kým sa vám všetko dusí, vylejte cícer z konvervy do mixéra, pridajte vodu a rozmixujte. Pridajte čierne korenie, soľ, chilli, indické korenia podľa potreby a opäť mixujte. Priebežne dolievajte vodu, aby nebola omáčka príliš hustá. Ak máte i rastlinné mlieko (kokosové, mandľové, sójové...), môžete pridať i to.
5. Keď je zelenina v hrnci mäkká, dolejeme do nej cícerovú kašu a dobre premiešame. Pridáme nakrájané paradajky (ktoré sme predtým nedusili) a premiešame so zmesou.
6. Dosoľte, dokorente podľa chuti, dochuťte citrónovou šťavou.
Hotovo! Podávajte s ryžou (najlepšie basmati alebo jazmínovou), alebo pitou, naanom a pod.
Dobrú chuť!:)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára