piatok 21. novembra 2014

Kukuricovo-mrkvová polievka s chilli a kokosovým mliekom

kokosovo - kukuričná polievka.jpg
Ako som už spomínala, som polievkový maniak (alebo nespomínala?) a je to pre mňa najobľúbenejšie jedlo v pomere cena/výkon. Predstavujem vám dnes jednu veeeľmi chutnú polievku ako stvorenú na chladné dni (taká je síce asi každá zohriata), ktorú som si v podstate vymyslela a vznikla voľnou kreáciou, ale neskôr som si našla, že veľmi podobnú robia aj v Thajsku. Spojenie kukurice, chilli a kokosového mlieka je veľmi lahodné a dokonca až tak, že môj milý, ktorý až tak na polievky nie je, povedal, že je to asi najlepšia polievka, akú kedy jedol. Iste ste teda po takomto vyznaní zvedaví na recept i vy!

Na úvod vám chcem povedať, že si uvedomujem, že moje fotky nevyzerajú dvakrát lákavo, a tak sa musím spoliehať na silu slov, ktoré vás dúfam presvedčia, aby ste si tento recept (aj ostatné) uvarili. Zároveň vám dávam na známosť, že sa už pracuje na tom, aby na tomto blogu čoskoro boli fotky pekné, ostré a naozaj farebné - skrátka také, aké majú na foodblogu byť. Stay tuned:)

Kukuricovo-mrkvová chilli polievka s kokosovým mliekom prekvapí harmóniou všetkých zložiek a naozaj skvelou vôňou. Chutí exoticky, ale obľúbia si ju i "konzervy" a myslím, že s ňou nešliapnete vedľa nikdy. A navyše - je veľmi lacná! Kukurica a mrkva nestoja nič, chilli iste máte a kokos na domácu výrobu kokosového mlieka tiež (a ak nie, v obchode stojí sáčok strúhaného kokosu jedno euro a ešte vám aj z neho veľa ostane). Ideme teda na to!


Čo budeš potrebovať:
- čerstvá alebo mrazená kukurica
- 2 ks mrkvy
- zeleninový vývar
- kokosové mlieko
- 2 väčšie strúčiky cesnaku
- chilli, čierne korenie, koriander, tymián, mletý zázvor, soľ

Ako na to:
1. Nadrobno nasekaný cesnak opraže na oleji, kým nepustí vôňu - neskôr pridajte chilli, tymián (iba trošku!), mletý zázvor a koriander a chvíľu popražte.
2. Následne pridajte pokrájanú mrkvu a kukuricu a za stáleho miešania chvíľu restujte. Zalejte zeleninovým vývarom a duste. 
3. Osoľte, okoreňte čiernym korením, odstavte z ohňa.
4. Z hrnca vyberte asi polovicu kukurice a za hrsť mrkvy (samozrejme, nevyberáte priamo hrsťou, ale naberačkou:P) a ostatok rozmixujte na cimpr campr.
5. Potom navráťte to, čo ste odobrali. Pridajte do hrnca kokosové mlieko (množstvo nechám na vás). Zamiešajte a ešte trochu prehrejte na šporáku.

Hotovo! Dúfam, že bude chutiť. Však, prečo by aj nie;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára